Koleksi Kain Cantik dan Glamour

17 Jun 2013

Cara membuat Putu Piring, Bambu & Aneka Putu Special...

 

Salam Mesra ,

Harga barang naik tapi gaji tetap sama. Memang
ramai yang merungut tentang masalah ini. Tapi apa guna merungut sahaja tanpa jalan
penyelesainya. Tak kan nak terus merungut dan
hidup kesusahan.

Kita anda boleh mengubah hidup anda kepada yang lebih baik dengan memulakan bisnes makanan putu piring atau putu bambu. Ia boleh dilakukan sambil bekerja.



Ini kerana bahan-bahan putu boleh dibuat sehari
sebelumnya. So malam, anda siapkan serbuk
putunya dan keesokan petang selepas balik
kerja, anda boleh mula berniaga. Yang pasti
akan menjana pendapatan yang lumayan dengannya.

Keuntungan bisnes putu piring dan putu bambu memang lumayan. Kini anda juga boleh memulakan bisnes putu piring dan putu bambu dengan panduan step by step ini. dibawah ini modulnya:

MODUL 1 : MEMBUAT PUTU HOMEMADE
MODUL 2: MEMBUAT PUTU KOMERSIAL
MODUL 3 : PUTU KOMERSIAL NEW EDITION
MODUL 4 : MEMBUAT ANEKA INTI PUTU
MODUL 5 : CARA PENGIRAAN KOS PUTU
MODUL 6 : STRATEGI BISNES PUTU

Pakej ini bukan sahaja mengajar anda membuat
aneka putu yang special. Malah turut mengajar
anda cara memulakan bisnes putu anda. Cara
memohon peniaga tepi jalan juga ada diterangkan
di dalam pakej ini. Elok anda tonton videonya
terlebih dahulu dibawah:

Bukan itu sahaja. Anda akan belajar lebih 10 aneka resepi putu piring dan aneka resepi putu bambu seperti dibawah:

1. Resepi Putu Piring Original
2. Resepi Putu Bambu Original
3. 3 Resepi Putu Cupcake
4. Putu acuan Daun Pisang
5. Putu acuan Daun Pandang
5. Putu Cicah Kuah Kaya
6. Putu Coklat Marvelous
7. Putu Inti Kacang Tanah
8. Putu Inti Kelapa Manis
9. Resepi Putu Coklat
10. Dan Banyak lagi.

Jom tonton video utk 10 aneka resepi putu piring, putu bambu dan resepi putu cupcake dibawah:

http://www.rahsiaputu.com/hop.php?ref=LOVEPUTU
Dengan pakej ini, anda tak perlu ke kelas putu piring atau kelas putu bambu kerana anda boleh belajarnya dengan panduan step by step. Elok tengok dulu video nya di link dibawah

http://www.rahsiaputu.com/hop.php?ref=LOVEPUTU 

Semoga maklumat ini membantu anda mengubah hidup kepada yang lebih baik untuk keluarga anda.


 Keuntungan Bisnes Putu Sangat Lumayan

Mohd Hairul Hissam
STAR CREATIVE CENTER (JM0570510-X)

 

Selepas kejayaan pakej rahsiabun yang telah membantu ramai usahawan bun pau dan pizza. Kini saya menghasilkan satu lagi pakej yang hebat untuk usahawan putu pula. Apa yang menarik, perniagaan putu mempunyai permintaan yang tinggi dan keuntungannya sangat lumayan.

Sebenarnya idea pakej putu ini datang dari bekas peniaga putu di rumah baru saya. Dan kebetulan kawan emak saya dan kenalan online juga merupakan bekas peniaga putu. Dari tunjuk ajar mereka dan saya perbaiki lagi dengan pengalaman saya bekerja di hotel. Maka terhasillah resepi putu yang lebih sedap, lembut dan halus ini.


Jiran rumah saya dan peniaga makanan memuji putu saya ini. Kata mereka "Putu  Hairul, lebih sedap dari yang dijual dikedai". Tidak sia-sia saya menghabiskan masa lebih tiga bulan mengolah dan memperbaiki resepinya. Walaupun bahan-bahan ditambah, namun margin keuntungan putu tetap tinggi iaitu hampir 300%. Wowwww. 


 


2 ulasan:

Tanpa Nama berkata...

Wow boleh tahan jgk en hairul ubah cara buat putu ni.tapi knp xkekal kn cara tradisional je.apa pun congratulations.

Tanpa Nama berkata...

bagaimana nak dapatkan buluh acuan putu bambu?